Digitalisering bij Vink

Nieuws

Digitale urenrergistratie met BizzStream voor 170 medewerkers van Vink

Bij Vink Holding b.v. werken vanaf begin dit jaar 170 medewerkers met BizzStream. De medewerkers boeken hiermee hun uren, gepland of ongepland.

Tijd en energie besparen

Vink is met meer dan 300 medewerkers als allround organisatie actief op vele fronten. Denk onder andere aan transport, recycling, sloop en infra. Voorheen boekten de medewerkers in het veld hun uren via papieren urenbriefjes. De geboekte uren werden vervolgens door de administratie handmatig gecontroleerd en verwerkt in verschillende systemen. Het kostte elke periode weer veel tijd en energie om de informatie tijdig en correct te verwerken richting project- en salarisadministratie.

BizzStream en Metacom Online

Daarom is besloten om dit proces als eerste te digitaliseren en mobiel toegankelijk te maken met het Metacom Online platform van partner VanMeijel. Metacom Online is een cloudplatform dat is toegespitst op de complexiteit en dynamiek van de bouw. BizzStream is de eerste module van Metacom Online. Dankzij BizzStream zijn formulieren zoals de urenregistratie eenvoudig te digitaliseren.

Nu kunnen de medewerkers, zowel op kantoor als buiten op de projectlocaties, hun geplande en ongeplande uren op elk gewenst apparaat registreren. Naast de gewerkte uren worden ook de machine uren vastgelegd. Vervolgens worden de gegevens automatisch verwerkt in een weekrapport en beoordeeld door de uitvoerders van een project met BizzStream. Na goedkeuring worden de uren automatisch doorgezet naar de loonverwerking en projectbewaking.

Samen stappen zetten

Gekozen is om het urenproces stap voor stap te digitaliseren. Gedurende het traject bleek namelijk dat elk type bedrijf en activiteit zijn eigen wensen en behoeften heeft ten aanzien van de urenregistratie. Door het flexibele karakter van BizzStream was dit geen probleem.

Elk bedrijfsonderdeel boekt de uren op basis van eigen kenmerken. Zo ziet een urenregistratie er voor een kantoormedewerker anders uit dan voor een machinist of een grondwerker. Hiermee is het voor de gebruiker eenvoudig gehouden. Zo worden bijvoorbeeld de reisuren automatisch berekend.

Efficiënt totaalproces ontwikkelen

Vanaf een vroeg stadium in dit veranderingstraject werden er verschillende gebruikers uit diverse lagen van de organisatie betrokken om met elkaar een efficiënt totaalproces te ontwikkelen. Van de veldmedewerker tot aan de administratie. Nu de eerste groep live is gegaan, is de volgende stap om alle 300 medewerkers hun uren te laten boeken op deze nieuwe manier.

En daarna? Er zijn inmiddels volop nieuwe en concrete ideeën om andere processen te digitaliseren met behulp van Metacom Online en BizzStream.

Meer informatie over Vink kun je hier vinden.

Naam:Daniëlle Stout

Functie:Marketing Communicatie

Bedrijf:Van Meijel Automatisering B.V.

Sluiten

Download klantcase Van Werven