Flexibiliteit in de dagelijkse business structuur

Blog

De Agile startup (deel 1)

Mijn naam is Jamie, ik ben Agile Coach binnen Maxedy. Zelf ben ik altijd op zoek naar manieren om het Agile werken te verbeteren of aan te moedigen.

Een korte introductie in wat een agile organisatie dan eigenlijk is; in een agile organisatie werken met met zelfsturende teams die continu nieuwe waarde toevoegen voor klanten. Omdat dit werk iteratief gebeurt en met veel contact tussen bedrijf en klant ben je in staat flexibel in te springen op marktveranderingen en klantwensen. Er zijn veel uitdagingen die opkomen als je wil switchen van een waterval werkmethode naar Agile, of wanneer je begint je Agile omgeving verder uit te breiden. Gooi je het roer meteen om en gaan? Wat doe ik met de jaren van procedures die we hebben opgebouwd?

Wij als Maxedy zijn zelf Agile en een startup. Wij maken BizzStream en dit doen wij op een Agile manier en met een Agile gedachtengoed. Doordat wij nauw samenwerken met onze klanten weten we als geen ander wat de verschillende processen en bergen van administratie doen met het dagelijkse werkleven. 

Toen ik hier begon werkte Maxedy met Scrum en dit deden zij al ongeveer een jaar. Wat wij zien is dat er veel te leren is van de manier waarop wij als een startup werken; wij doen dit met Lean Startup in ons achterhoofd en schaalbaarheid in onze Agile werkmethodes. Ik heb de switch voorgesteld van werken volgens traditionele Scrum, naar een meer schaalbaar model zoals Spotify dit ook doet. Wij werken met het Squad framework en zijn terug gestapt naar kleiner samengestelde teams, waarin zelfsturing van groots belang is!  Wat Lean Startup nou eigenlijk is en hoe Spotify hier zich in weeft ligt buiten scope van deze blog en zal ik een andere keer dieper op ingaan. Wat voor dit verhaal wel belangrijk is de philosophie die hierachter zit terugkomt in ons platform; kortcyclische aan kunnen passen van je business processen om operational excellence te behalen door te experimenteren en te leren.

De ervaringen die wij hebben en werkmentaliteit die wij hebben laten we dan ook terugkomen in Bizzstream. Wij geloven dat een platform flexibel moet zijn om aan zoveel mogelijk wensen te voldoen. Het moet mensen de mogelijkheid geven om veel zelf te doen en het liefst in realtime. Nog veel belangrijker in mijn ogen is dat het iets moet zijn dat incrementeel ingevoerd kan worden en niet te veel verandering in één keer veroorzaakt. Het resultaat; BizzStream! Begin met één process binnen je organisatie en zie wat het uit handen neemt. Experimenteer, leer en pas aan naar je eigen wens. 

BizzStream gecombineerd met een Agile ambitie voor je hele organisatie zullen je in staat stellen om meer tijd te steken in zaken die echt belangrijk zijn in deze tijd, innovatie, tijd voor je klanten en net dat kleine beetje voorsprong op de rest.

Naam:Jamie Carton

Functie:Agile Coach

Bedrijf:Maxedy

Sluiten

Download klantcase Van Werven