Maxedy naar Kiev!

Blog

Een week in Kiev

Wij zijn er erg trots op dat het Maxedy team zich internationaal verspreid, maar soms is het ook lastig om telkens alles maar remote te moeten doen. Om die reden is het volledige Maxedy team afgelopen week naar Kiev afgereisd voor een volle week productiviteit en uiteraard plezier!

Maandag

Arrival day.

Al om 5 uur stond het Nederlandse Maxedy team klaar op Schiphol voor de vlucht richting Kiev en ook vanuit Cluj is de delegatie al vroeg in het vliegtuig gesprongen. Aankomend in het Maxedy kantoor in Kiev begint de begroeting, waarbij veel nieuwe collega’s elkaar pas voor het eerst in persoon ontmoeten.

Om de week in te luiden start owner/founder Peter van Meijel met de “Get Together 2019” presentatie waarin de resultaten van het afgelopen jaar gedeeld worden en nieuwe kansen worden besproken.

Vervolgens bespreken product owners Gabry Vlot en Marc van den Hurk de roadmaps voor hun teams om aansluitend gezamenlijk in een traditioneel Oekrains restaurant te eten. Met de buiken vol was het tijd voor een welverdiende nachtrust, wat wel zo nodig is voor de dag dat komen gaat.

Dinsdag

Vriendschappen.

De dag start met een hackaton! Vandaag starten alle teams fanatiek om de ambitieuze doelen die zijn gesteld te kunnen behalen. Deze week zal draaien om layouts op mobielPDF rendering, en elasticsearch implementatie. Doordat de internationale teams bij elkaar zijn kan er efficiënter worden samengewerkt.

Naast de gestelde doelen omtrent functionaliteit is het deze week ook de bedoeling dat teams hechter worden en beter samen kunnen gaan werken. De dag begint daarom voor elk team met een refinement waarin de doelen, en de benodigde taken om deze doelen te behalen, worden besproken en toegelicht. Het is mooi om te zien dat de collega’s nog meer naar elkaar toe aan het groeien zijn en vriendschappen ontstaan, wat de nodige effecten zal hebben wanneer er weer remote samengewerkt gaat worden.

De dag wordt afgesloten met wat verkenning van de mooie stad Kiev.

Woensdag

Continuous learning.

De week in Kiev wordt aangegrepen om iedereen persoonlijk te spreken. Naast het feit dat de programmeurs in en tussen de teams onderling nauwer kunnen samenwerken is dit het moment voor owner/founder Peter en de product owners om alle developers uit Kiev en Cluj individueel te spreken. Het doel van deze gesprekken is met name om feedback te geven en te ontvangen. Vanuit het oogpunt van continuous improvement en continuous learning willen we programmeurs laten weten waar mogelijke verbeterpunten liggen, maar zeker ook wat wij denken dat hun sterke punten zijn op dit moment.

Ook zijn we erg benieuwd naar de feedback die zij voor ons hebben. Hoe kunnen wij verbeteren en ervoor zorgen dat zij optimaal kunnen presteren om zo onze gezamelijke doelen te behalen. Verder varieert de inhoud van dit soort gesprekken en wordt er onder andere gesproken over de visie van het bedrijf en de duidelijkheid van de architectuur.

Donderdag

Teambuilding.

De week gaat ontzettend snel en het einde komt al in zicht. Toch zijn er nog een aantal belangrijke gesprekken te voeren. Zoals gezegd wordt er buiten het ‘standaard’ ontwikkelwerk ook gesproken over architectuur. Daarnaast is de reis ook zeer geschikt om onderwerpen zoals DevOps en Design te bespreken. Waar de verantwoordelijkheden liggen op deze gebieden staat hierbij centraal.

De reis is natuurlijk niet enkel bedoeld voor werk, maar ook voor het nodige plezier en de teambuilding die hierbij ontstaat. Om nog meer teamgevoel te ontwikkelen en elkaar nog beter te leren kennen gaat het gehele team op een tour door Kiev die eindigt in een duister labyrinth in de vorm van een escape room. Al met al kunnen we wel stellen dat het goed zit met het verantwoordelijkheidsgevoel richting elkaar.

Vrijdag

The end.

De laatste dag staat in het thema van review. Wat is er met deze week bereikt? Alle teams vertellen en demonstreren waar ze aan gewerkt hebben de afgelopen week. Ook onze agile coach Jamie Carton geeft een inspirerende update over de huidige stand van agile werken en hoe we dit in de toekomst naar een nog hoger niveau kunnen gaan trekken. Zo kunnen we bepakt en bezakt met nieuwe concrete stappen op pad om nog beter te gaan presteren.

De afgelopen week stond met name in het teken van resultaat, en dat is goed gelukt!

Naam:Bas de Groot

Functie:Marketing Manager

Bedrijf:Maxedy

Sluiten

Download klantcase Van Werven