Nuchter

Bij Maxedy zijn we praktisch en realistisch. Dat is ook waarom onze klanten ons waarderen: We nemen onze toezeggingen serieus, spreken hun taal en weten waar we het over hebben.

Vrijheid en Verantwoordelijkheid

We geloven in de vrijheid en verantwoordelijkheid van mensen en doen daarom niet aan micromanagement. Gezond verstand levert zoveel meer op dan voorschriften.

Gewoon Doen

We gaan liever ergens mee aan de slag dan er eindeloos over te discussiëren. Er zijn zoveel dingen die je van tevoren niet kunt voorzien. Wat als er iets mis gaat? Dan leren we ervan en proberen het opnieuw.

Samen

We kunnen alleen resultaat behalen door samen te werken met onze klanten en collega’s. Iedereen heeft sterke en zwakke kanten, en dat respecteren we. Bij Maxedy draait het niet om winst, maar om de mensen die ons platform gebruiken en maken.

Om door te lezen

Case study

Van der Tol

Van der Tol staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Eén van deze uitdagingen is efficiënter werken. Oftewel, digitaal werken. Daar is van der Tol mee begonnen door de urenregistratie te digitaliseren met BizzStream.

Bericht

Gastblog: Confectie of maatwerk?

In de modewereld is confectie dé standaard en maatwerk de uitzondering. Omdat het menselijk lichaam terug te voeren is tot een aantal standaard maten, is dit goed te doen.

Bericht

Digitalisering bij Vink

Bij Vink Holding b.v. werken vanaf begin dit jaar 170 medewerkers met BizzStream. De medewerkers boeken hiermee hun uren, gepland of ongepland.

Sluiten

Download klantcase Van Werven