Waarom partner worden?

Digitalisering leidt tot hogere verwachting van klanten

Het bedrijfsleven digitaliseert razendsnel. Veel bedrijven beseffen dat een succesvolle digitale transformatie van strategisch belang is voor hun concurrentiekracht en de naleving van wet- en regelgeving. Het succes van een digitaliseringstraject hangt af van mensen, processen maar zeker ook van technologie. Bedrijven die bezig zijn met digitale transformatie verwachten dan ook steeds meer van hun software én hun softwareleverancier.

Software moet complexe bedrijfsprocessen ondersteunen, eenvoudig te gebruiken zijn, het delen van informatie tussen medewerkers, klanten en leveranciers faciliteren en óók veilig zijn. Het moet snel zijn aan te passen aan continu veranderende wensen, maar óók betrouwbaar zijn. En de softwareleveranciers? Zij zouden niet alleen technologie moeten leveren, maar ook de digitale transformatie moeten begeleiden.

Productontwikkeling is complex, tijdrovend en duur

Softwareleveranciers proberen op verschillende manieren hun producten verder te ontwikkelen om zo te voldoen aan de nieuwe verwachtingen van hun klanten. Sommigen kiezen ervoor hun bestaande software volledig te herschrijven met nieuwe technologie of om uit te breiden met nieuwe functionaliteit. Anderen kiezen ervoor om nieuwe functionaliteit met nieuwe technologie te bouwen, en deze dan te integreren met bestaande software. Dan zijn er ook nog softwareleveranciers die hun klanten tevreden proberen te houden door maatwerk te ontwikkelen.

Terwijl veel softwareleveranciers worstelen met complexe, tijdrovende en dure softwareontwikkeling worden hun klanten steeds ongeduldiger. Ze accepteren niet langer dat software een bottleneck is in hun digitale transformatieproces. Ze willen nú kunnen beschikken over software die voldoet aan hun verwachtingen. Softwareleveranciers die dat niet kunnen bieden hebben afgedaan als digitale transformatiepartner. Het gevolg is dat klanten op zoek gaan naar alternatieven en er ruimte ontstaat voor concurrenten.

Betrouwbaarheid én flexibiliteit met bestaande software

Om tegenwoordig succesvol te zijn moeten softwareleveranciers de klantvraag centraal stellen in plaats van de technologie. Daarvoor is een nieuwe aanpak nodig waarin bestaande software toch snel en flexibel kan worden ingezet. Toen we dat begrepen hadden, realiseerden we ons dat softwarebedrijven behoefte hebben aan een flexibele proceslaag rond bestaande programmatuur.

In BizzStream worden bedrijfsprocessen geautomatiseerd door ze te modelleren in plaats van te programmeren. Met behulp van standaard componenten kunnen complexe processen eenvoudig in elkaar gezet en aangepast worden, óók door klanten zelf. Door BizzStream processen te integreren met bestaande software ontstaat een totaaloplossing die de functionaliteit van bestaande programmatuur combineert met de flexibiliteit het BizzStream.

Van technologieleverancier naar digitale transformatiepartner

Softwareleveranciers verenigen het beste van twee werelden door hun bestaande software in combinatie met BizzStream in te zetten. Ze kunnen hun investering in bestaande programmatuur blijven gebruiken én toch snel en flexibel inspelen op de verwachtingen van hun klanten. Daardoor komt de klantwens centraal te staan in plaats van de technologie. En dat biedt kansen!

Softwarebedrijven en hun klanten kunnen samen optrekken om bedrijfsprocessen continu te verbeteren en in te spelen op veranderingen in de markt. Als softwareleverancier ben je zo niet langer de bottleneck voor het digitale transformatieproces van je klant, maar juist de aanjager ervan. Je blijft de concurrentie voor doordat je rol verandert van technologieleverancier naar digitale transformatiepartner.

Om door te lezen

Bericht

Flexibiliteit in de dagelijkse business structuur

Mijn naam is Jamie, ik ben Agile Coach binnen Maxedy. Zelf ben ik altijd op zoek naar manieren om het Agile werken te verbeteren of aan te moedigen.

Bericht

Puppycursus in je bedrijf

Ik heb een jonge hond, een Labrador. Hij heet Sammie en is nu ongeveer een half jaar. Elke zondagochtend sta ik met hem op een verlaten parkeerplaats met andere hondenbezitters voor een puppycursus.

Case study

Van der Tol

Van der Tol staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Eén van deze uitdagingen is efficiënter werken. Oftewel, digitaal werken. Daar is van der Tol mee begonnen door de urenregistratie te digitaliseren met BizzStream.

Sluiten

Download klantcase Van Werven