Uit onderzoek is gebleken dat voor elke inkomende factuur al snel 7 euro bespaard kan worden door gebruik te maken van digitale factuurverwerking. Waar zitten deze onnodige kosten in?

Lange Doorlooptijd

Het proces van binnenkomende factuur tot betaling kent een lange doorlooptijd. Een binnenkomende factuur moet binnen het bedrijf doorgestuurd worden van de ene naar de andere persoon om de juiste handtekeningen te ontvangen, pas dan kan er tot betaling worden overgegaan. Een tijdrovend proces.

Handmatige Handelingen

Het handmatig boeken van een factuur in een boekhoudpakket, het handmatig koppelen van een factuur aan een order: hoe meer handmatige handelingen binnen het proces, hoe groter de kans op fouten.

Gebrek aan Overzicht

Tijdens de routing van een factuur, de zogenaamde weg die een factuur aflegt om de benodigde goedkeuringen te krijgen, is er geen overzicht van de status van de facturen binnen de routing. Het gevolg is facturen die blijven liggen of kwijtraken.

Niet Mobiel

Toegankelijkheid wordt vaak niet geboden op mobiele telefoon of tablet. Hierdoor wordt de gebruiksdrempel verhoogd en is de kans groot dat het vrijgeven van een betaling meer tijd kost.

Wel Digitaal, Niet Geautomatiseerd

Een digitale factuur maakt nog geen geautomatiseerd proces. Als je gebruikmaakt van digitale facturen kun je dit met de meeste boekhoudprogramma’s inladen maar het proces wat erachter zit, is niet geautomatiseerd. In plaats van een papieren factuur, die door wordt gestuurd en ergens kan blijven liggen, kan een digitale factuur in een mailbox te lang ongeopend blijven. Bovendien wordt de factuur nog steeds van de ene naar de andere persoon gestuurd.

Met BizzStream heb je alles in huis, om het verwerkingsproces van het betaalbaar stellen van een factuur te automatiseren. Door de vele mogelijkheden van het platform én de automatische toewijzing die wordt gedaan aan de juiste persona, heb je altijd een up-to-date beeld van alle facturen en hun status. Op deze manier is het afhandelen van inkoopfacturen een efficiënt en betrouwbaar proces.

Om door te lezen

Case study

Van der Tol

Van der Tol staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Eén van deze uitdagingen is efficiënter werken. Oftewel, digitaal werken. Daar is van der Tol mee begonnen door de urenregistratie te digitaliseren met BizzStream.

Bericht

Gastblog: Confectie of maatwerk?

In de modewereld is confectie dé standaard en maatwerk de uitzondering. Omdat het menselijk lichaam terug te voeren is tot een aantal standaard maten, is dit goed te doen.

Bericht

Digitalisering bij Vink

Bij Vink Holding b.v. werken vanaf begin dit jaar 170 medewerkers met BizzStream. De medewerkers boeken hiermee hun uren, gepland of ongepland.

Sluiten

Download klantcase Van Werven