Uit onderzoek is gebleken dat voor elke inkomende factuur al snel 7 euro bespaard kan worden door gebruik te maken van digitale factuurverwerking. Waar zitten deze onnodige kosten in?

Lange Doorlooptijd

Het proces van binnenkomende factuur tot betaling kent een lange doorlooptijd. Een binnenkomende factuur moet binnen het bedrijf doorgestuurd worden van de ene naar de andere persoon om de juiste handtekeningen te ontvangen, pas dan kan er tot betaling worden overgegaan. Een tijdrovend proces.

Handmatige Handelingen

Het handmatig boeken van een factuur in een boekhoudpakket, het handmatig koppelen van een factuur aan een order: hoe meer handmatige handelingen binnen het proces, hoe groter de kans op fouten.

Gebrek aan Overzicht

Tijdens de routing van een factuur, de zogenaamde weg die een factuur aflegt om de benodigde goedkeuringen te krijgen, is er geen overzicht van de status van de facturen binnen de routing. Het gevolg is facturen die blijven liggen of kwijtraken.

Niet Mobiel

Toegankelijkheid wordt vaak niet geboden op mobiele telefoon of tablet. Hierdoor wordt de gebruiksdrempel verhoogd en is de kans groot dat het vrijgeven van een betaling meer tijd kost.

Wel Digitaal, Niet Geautomatiseerd

Een digitale factuur maakt nog geen geautomatiseerd proces. Als je gebruikmaakt van digitale facturen kun je dit met de meeste boekhoudprogramma’s inladen maar het proces wat erachter zit, is niet geautomatiseerd. In plaats van een papieren factuur, die door wordt gestuurd en ergens kan blijven liggen, kan een digitale factuur in een mailbox te lang ongeopend blijven. Bovendien wordt de factuur nog steeds van de ene naar de andere persoon gestuurd.

Met BizzStream heb je alles in huis, om het verwerkingsproces van het betaalbaar stellen van een factuur te automatiseren. Door de vele mogelijkheden van het platform én de automatische toewijzing die wordt gedaan aan de juiste persona, heb je altijd een up-to-date beeld van alle facturen en hun status. Op deze manier is het afhandelen van inkoopfacturen een efficiënt en betrouwbaar proces.

Om door te lezen

Bericht

Innoveren op een solide basis

Een nieuw schooljaar is weer van start gegaan en dit betekent in huize Vlot de alom bekende ochtendspits. De broodtrommeltjes worden weer klaar gemaakt, de haar in de krul (voor degene voor wie het van toepassing is) en allemaal de toeten schoon voordat we naar school fietsen!

Case study

Smink Infra

De kracht bij Smink Infra? Dat zijn de mensen. Het familiebedrijf wil dat alle medewerkers, jong en oud, zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Dit realiseert Smink Infra door te investeren in innovatie in digitalisering. Zo zijn de werkopdrachten op de bouwplaats gedigitaliseerd met BizzStream. 

Bericht

Maxedy naar Kiev!

Wij zijn er erg trots op dat het Maxedy team zich internationaal verspreid, maar soms is het ook lastig om telkens alles maar remote te moeten doen. Om die reden is het volledige Maxedy team afgelopen week naar Kiev afgereisd voor een volle week productiviteit en uiteraard plezier!

Sluiten

Download klantcase Van Werven