Er zijn verschillende oplossingen beschikbaar voor het registreren en verwerken van uren. Zo zijn er mobiele apps, specifieke softwarepakketten, prikkloksystemen of wordt gebruik gemaakt van spreadsheets. Optimaal is dit alleen nog niet.

Gebrek aan Flexibiliteit

Het registreren van uren is vaak erg bedrijfsspecifiek. Zeker wanneer de uren verrijkt moeten worden met bijvoorbeeld projectgegevens. Daarnaast zijn de wensen en eisen voor het registreren van uren bij medewerkers verschillend. Deze verschillen vragen om veel flexibiliteit van een urenregistratie oplossing. Standaard oplossingen laten zich echter moeilijk aanpassen aan deze specifieke eisen.

Wel Digitaal, Niet Geautomatiseerd

Het simpelweg digitaliseren van een urenproces is niet persé een efficiëntere werkwijze. De manier van registreren verandert wel; uren worden ingetypt in plaats van opgeschreven. De verwerkingstijd van de uren blijft echter hetzelfde omdat het werkproces erachter niet geautomatiseerd is. Het duurt daarom vaak alsnog lang voordat alle uren zijn verwerkt. Het gevolg is dat pas achteraf zichtbaar is of de uren wel of niet binnen het budget zijn gebleven.

Foute Registraties

Het registreren van uren wordt lang niet altijd door de persoon gedaan die de uren heeft gemaakt. Daarnaast worden urenregistraties vaak aan het eind van de week ingevuld. Maar wie weet nog precies wat hij op maandagmorgen 11 uur heeft gedaan?

Niet Mobiel

Veel oplossingen die momenteel gebruikt worden voor het registreren van uren zijn niet via een mobiele telefoon of tablet te gebruiken. Hierdoor wordt de drempel bij de gebruiker verhoogd waardoor de kans groot is dat uren pas op een later moment worden geboekt.

Niet Geïntegreerd

De meeste oplossingen voor urenregistratie zijn niet geïntegreerd met een ERP- of salarisverwerkingspakket. Voor een vlotte en correcte verwerking is dit vaak wel wenselijk. Een koppeling maken tussen deze systemen is echter meestal ingewikkeld en duur.

Met urenregistratie via BizzStream kunnen medewerkers dagelijks via tablet, smartphone of desktop hun uren registreren op een weekstaat. Met BizzStream heb je alles in huis om de urenregistratie te modelleren. Hiermee is het proces ingericht op jouw behoeften en vermindert het de kans op fouten.

Om door te lezen

Bericht

Innoveren op een solide basis

Een nieuw schooljaar is weer van start gegaan en dit betekent in huize Vlot de alom bekende ochtendspits. De broodtrommeltjes worden weer klaar gemaakt, de haar in de krul (voor degene voor wie het van toepassing is) en allemaal de toeten schoon voordat we naar school fietsen!

Case study

Smink Infra

De kracht bij Smink Infra? Dat zijn de mensen. Het familiebedrijf wil dat alle medewerkers, jong en oud, zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Dit realiseert Smink Infra door te investeren in innovatie in digitalisering. Zo zijn de werkopdrachten op de bouwplaats gedigitaliseerd met BizzStream. 

Bericht

Maxedy naar Kiev!

Wij zijn er erg trots op dat het Maxedy team zich internationaal verspreid, maar soms is het ook lastig om telkens alles maar remote te moeten doen. Om die reden is het volledige Maxedy team afgelopen week naar Kiev afgereisd voor een volle week productiviteit en uiteraard plezier!

Sluiten

Download klantcase Van Werven