In de praktijk werken veel bedrijven nog met papieren werkbonnen die medewerkers aan het begin van de dag meekrijgen en aan het eind van de dag weer moeten inleveren. Het werkbonnenproces loopt vaak moeizaam en de kans op fouten is groot. Hoe komt dat?

Handmatige Handelingen

Er zijn veel handmatige handelingen in een papieren werkbonnenproces. Denk maar aan het afdrukken van de werkbonnen, het handmatig invullen ervan en het overnemen in een boekhoudprogramma. Hoe meer handmatige handelingen binnen het proces, hoe groter de kans op fouten.

Lange Doorlooptijd

Wie kent het niet? Het handschrift van een collega is bijna onleesbaar of bonnen zijn kwijtgeraakt. In dat geval moet de administratie de informatie zien te achterhalen die nodig is voor het versturen van een factuur. Het spreekt voor zich dat de doorlooptijd dan al snel toeneemt.

Wel Digitaal, niet Geautomatiseerd

Het simpelweg digitaliseren van een werkbonnenproces is niet persé een efficiëntere werkwijze. De manier van registreren verandert wel, uren en middelen worden ingetypt in plaats van opgeschreven. Echter de verwerkingstijd van de digitale werkbon blijft hetzelfde omdat het proces erachter niet geautomatiseerd is. Het duurt daarom vaak net zo lang als handmatig ingevulde werkbon.

Met BizzStream heb je alles in huis voor een gestroomlijnde verwerking van werkbonnen. Laat medewerkers werkbonnen digitaal invullen, direct vanaf je tablet of smartphone. Door altijd met realtime informatie uit je huidige software systeem te werken, daalt de kans op invoerfouten aanzienlijk.

Om door te lezen

Case study

Van der Tol

Van der Tol staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Eén van deze uitdagingen is efficiënter werken. Oftewel, digitaal werken. Daar is van der Tol mee begonnen door de urenregistratie te digitaliseren met BizzStream.

Bericht

Gastblog: Confectie of maatwerk?

In de modewereld is confectie dé standaard en maatwerk de uitzondering. Omdat het menselijk lichaam terug te voeren is tot een aantal standaard maten, is dit goed te doen.

Bericht

Digitalisering bij Vink

Bij Vink Holding b.v. werken vanaf begin dit jaar 170 medewerkers met BizzStream. De medewerkers boeken hiermee hun uren, gepland of ongepland.

close

Download klantcase Van Werven

Sluiten

Download klantcase Van Werven