In de praktijk werken veel bedrijven nog met papieren werkbonnen die medewerkers aan het begin van de dag meekrijgen en aan het eind van de dag weer moeten inleveren. Het werkbonnenproces loopt vaak moeizaam en de kans op fouten is groot. Hoe komt dat?

Handmatige Handelingen

Er zijn veel handmatige handelingen in een papieren werkbonnenproces. Denk maar aan het afdrukken van de werkbonnen, het handmatig invullen ervan en het overnemen in een boekhoudprogramma. Hoe meer handmatige handelingen binnen het proces, hoe groter de kans op fouten.

Lange Doorlooptijd

Wie kent het niet? Het handschrift van een collega is bijna onleesbaar of bonnen zijn kwijtgeraakt. In dat geval moet de administratie de informatie zien te achterhalen die nodig is voor het versturen van een factuur. Het spreekt voor zich dat de doorlooptijd dan al snel toeneemt.

Wel Digitaal, niet Geautomatiseerd

Het simpelweg digitaliseren van een werkbonnenproces is niet persé een efficiëntere werkwijze. De manier van registreren verandert wel, uren en middelen worden ingetypt in plaats van opgeschreven. Echter de verwerkingstijd van de digitale werkbon blijft hetzelfde omdat het proces erachter niet geautomatiseerd is. Het duurt daarom vaak net zo lang als handmatig ingevulde werkbon.

Met BizzStream heb je alles in huis voor een gestroomlijnde verwerking van werkbonnen. Laat medewerkers werkbonnen digitaal invullen, direct vanaf je tablet of smartphone. Door altijd met realtime informatie uit je huidige software systeem te werken, daalt de kans op invoerfouten aanzienlijk.

Om door te lezen

Case study

Smink Infra

De kracht bij Smink Infra? Dat zijn de mensen. Het familiebedrijf wil dat alle medewerkers, jong en oud, zo goed mogelijk hun werk kunnen doen. Dit realiseert Smink Infra door te investeren in innovatie in digitalisering. Zo zijn de werkopdrachten op de bouwplaats gedigitaliseerd met BizzStream. 

Bericht

Maxedy naar Kiev!

Wij zijn er erg trots op dat het Maxedy team zich internationaal verspreid, maar soms is het ook lastig om telkens alles maar remote te moeten doen. Om die reden is het volledige Maxedy team afgelopen week naar Kiev afgereisd voor een volle week productiviteit en uiteraard plezier!

Bericht

De kracht van eenvoud

Met het groeien van een organisatie groeit ook de behoefte aan structuur. In zekere zin is deze structuur altijd al aanwezig. In een kleine organisatie verloopt dit echter vaak naadloos.

Sluiten

Download klantcase Van Werven